Nyt on sitten käyty Iman kanssa tottelevaisuuskokeissa. Käsittämätöntä kyllä, olen itseasiassa todella tyytyväinen meidän suoritukseen (paitsi nyt joihinkin omiin mokiin tietenkään en...)!!=) Ei nimittäin menny ihan penkin alle, vaan Ima jopa reagoi jollain tavoin useimpiin käskyihin! Eri asia tietenkin, mihin ja milloin ja miten, mutta ei olllut kuitenkaan (kovin) passiivinen ;)

Tässäpä sitten pisteet ja osa-alueet selityksineen:
Paikallamakuu: 9.5. Menin mokaamaan perusasennossa ja koira makasi vinossa... 8)
Seuraaminen: 8! Mielestäni ei kummoinen, kunhan seurasi, mutta otti jokaisen perusasennon kun "vähän" painostin. Ja oikeastaan alun laahailun jälkeen lähti seuraamaan ihan ok.
Maahanmeno: 7.5. Olisi kuulemma voinut mennä reippaammin. Seuraamisosuus ihan ok.
Luoksetulo: 0. Jättäessä lähti perään hiihtämään: tuplakäsky. Lähti tulemaan luokse ekasta käskystä (mikä ei siis ole mikään itsestäänselvyys... ) Pysäytys ei onnistunut ja käsimerkki oli liian pitkä. Lue: Todella pitkä! Minun moka siis. Pysähtyi kyllä n. metrin päähän minusta ja tuli uudesta käskystä hienosti eteen ja siististi perusasentoon. hyvähyvä.
Pysähtyminen: 0. Annoin jonkun oudon "pysähyyy"-käskyn 8) Eipä pysähtynyt, vähän hidasti ja sitten huseerasin tuplakäskyn ja luovutin kun ei se enää parantunut tilannetta... Kotona tää on kyllä onnistunut hyvin, siellä on toki helppo käyttää oikein käskyjä. hah. Jättävä osio oli erinomainen!
Nouto: 7. Iman lempiliike. Varasti rumasti kapulalle, mikä on ollut ongelmana harjoituksissakin asiaan puuttumisesta huolimatta, ei ollut yllätys.
Kaukokäskyt: 6. Tässä on ollut vähän ongelmia aloituksessa, ja näin kävi kisassakin. Ima katselee mua hoomoilasena kun ei olisi ko liikettä koskaan tehnytkään. "Mitähän se mamma oikeen meinaa??!! mikä tää on, never heard..." Kolmannella käskyllä nousi seisomaan (!!!), jonka jälkeen teki liikkeet oikein, eli maahan-istu-maahan-istu meni hyvin.
Hyppy: 0. Kaksi kertaa ehdittiin tätä treenata, ja sujui treeneissä todella hyvin. itseasiassa pelkäsin , että varastaa lähdössä tai tulee käskemättä takaisin. Mutta ei, tässä vaiheessa veetutuskäydä taisi olla Imalla jo niin korkealla, ettei ottanut hyppykäskyä kuuleviin korviinsa. En saanut hyppäämään, en niin millään.
Kokonaisvaikutus: 7. Tuomari kommentoi, onkohan koiralla mahdollisesti vaikkua korvissa... ;D Vastasinkin, että passiivisuus ei ole mikään yllätys, taitaa reagoida mun jännitykseen tuolla tavoin, kun aina tämä ongelma kisoissa.
Yhteispisteet siis suuret 98,5 eli lähes III-tulos :D

Omat fiilikset: yllättävän hyvät. Sen verran hyvät, että ehdotin pidettäväksi seuran möllitokomestaruuksia jossa pääsisi vähän vaikuttamaan tuohon koiraan kisatilanteessa. Joten 8.10. sitten kisaillaan leikisti. Seuramestaruuksiin on muuten ilmoitettu myös Remo! ;) Pitänee alkaa koulimaan, että saadaan voitto kotiin hehehe.

Sunnuntaina tehtiin itsehillintäharjoituksia, käytiin katselemassa beachvolley-peliä. Sanotaanko, että Remolla aika tiukassa oli otsasuoni, kun piti jaksaa käskyn alla maata ja Matti pelasi kentällä ja pallo lenteli ihan siinä melkein metrin päässä. Tässä jo vapaammin kauempaa:
1897279.jpg

Remo on ilmoitettu ensimmäisiin agilitykisoihinsa ;) Kyllä. Kyseessä on myös seuramestaruus, agilityssa siis. Osallistutaan möllimediluokkaan jos vaan nilkka antaa myöten. Seurauksista ei kyllä tiedä.. hahaha :D

Viikonloppuna onkin sitten sisarus- & sukulaistapaaminen, näkemisiin siellä sitten!!