Loman jälkeen arkeen paluu on aina jotenkin kovaa. Liian kovaa. Varsinkin tämän hetkiseen arkeeni. Lomailtiin alkupääsiäinen Ylläksellä, jossa säät eivät suosineet mutta ihan mukavaa oli. Paluu olikin sitten "rento", sunnuntaina vietin 3,5h kirkossa videoiden jotain pappia ja haastatellen häntä (do not ask). Ilta sitten dipan äärellä ja vähän maanantaitakin (noin 8 tuntia). Tänään sitten rentoutumaan töihin ja lukemaan muutaman päivän postit ja vastailemaan kitisevien insinöörien vaatimuksiin. Parhautta. Loppuviikoksi onkin tiedossa olio-ohjelmointia sekä dipan kirjoitusta. Kuten seuraavallekin viikolle. Ja vissiin sitäkin seuraavalle. Tekee mieli valittaa, näköjään! Kevätväsymystä?

Jos ei jotain hyvääkin. Remo on oiva agilitykoira! 16.5. olisi ensimmäinen koetus omissa kisoissa. Jännittää! Mutta samalla jo odotan, tekee mieli kisoihin uuuu!! Josta tulikin mieleen, että kenttäkausi on avattu ja se jos mikä on parasta! Käytiinkin jo heti sunnuntai-iltapäivänä stalkkaamassa ja pissailemassa nurkkiin, mukavan kodikasta siellä. Viralliset treenit jäänee nyt vähemmälle tuon koulunpaskan takia, mutta joka tapauksessa meidän kesän kouluttajamme on Sanna-Mari Törrönen, nuori plikka Joensuusta, tuore takkulainen ja vissiin ihan menestynyt belgi-immeinen Nauru Odotan innolla.

Itsekseni kävin treenaamassa tuossa sunnuntain lisäksi viikkoa aikaisemmin lauantaina. Hinkkasin, yllätys yllätys, kontakteja ja keppejä. Remo teki maan mainiota työtä. Alussa treenattiin lämmittelyksi Vapun kokoavaa hyppytreeniä, Imakin pääsi koittamaan ja oli innoissaan. Sitten ylösmenokontaktia, pujottelua ja alasmenokontakteja. Ima pääsi joka setin jälkeen vuoroltaan kokeilemaan, into lopahti siinä toisen keppitoiston jälkeen. Remo suoriutui lopussa niinkin mainiosta yhdistelmästä, kuin... ääh ei sitä voi tähän kirjoittaa. Pitäisi piirtää. Tietääkö kukaan mitään näppärää piirto-ohjelmaa agilityradoille?

Edit: Kiitos Sannan, värkkäsin työaikana tällaisen upean ratapiirustuksen Silmänisku

1239779521_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Huomatkaa pienennetty puomi, eli sen tilalla oikeasti oli vaan pelkkä puomin kappale. Kakkos-kolmosväliin ei olisi toki tarvinnut sitä hienoa leikkausvalssia, mutta halusin sitä reenata joten sen sinne tein.

Kuitenkin siis hyppy, kepit väärältä puolelta, leikkaus ja putken kautta alasmenokontaktille (juu hieman itse rakenneltu agilityeste: pöytä kontaktikappaleella). Ja remonemo oli maanmainio, jos en jo maininnut. Jaksoi jopa odottaa kontaktilta poistumislupaa vaikka lempirätti oli siinä muutaman metrin päässä kutsuvasti. Ai niin pujottelussa treenasin leikkausta lopussa, eli koiran vielä pujotellessa juoksen edelle ja valssaan puolenvaihdon. Toisella yrittämällä sujui (ja tuossa ed. mainitsemallani radanpätkällä sitten myöhemmin). Olin aivan agilityhuumassa, harmi ettei ollut treenikaveria kelle hihkua. Siispä hilluin yksin pitkin hallia ja riemuitsin onnistumisista. No ei ainakaan koiralle jäänyt epäselväksi etteikö ollut hyvä juttu...

Heh hulluna varmaan pitäisivät, jos näkisivät... Äskettäin lenkillä ex-tempore järkkäsin koirille esineruudun, esineinä toimivat hienot hanskani. Ei, eivät ne uutuuttaan hohtavat kalliit Stocmannilta ostetut Sauson nahkahanskat, jotka kahden viikon omistamisen jälkeen jäivät Hervannan siwaan viime sunnuntaina. Eivät siis ne hanskat, vaan ne 6,50e maksaneet "mokka"hanskat Parikkalan Tokmannilta. Ne jotka ovat säilyneet läpi talven, vaikka ei olisi niin justiinsa hävitä. Niin siis itse asiaan. Jätin koirat paikallamakuuseen ryteikön reunaan, kävin piilottamassa hanskat ja palasin (kappas vielä makuulla olevien!) koirien luo. Ekalla lähetyskerralla kollektiivisesti hakivat hanskoja, josta ima taisi löytää heti ekan. Remo oli statistina. Otin iman sivulle ja lähetin remoa etsintähommiin, ja kappas hienosti löytyi rukkanen ja jostian syystä toi sen myös minulle heti. Uusintayritys, piilotin rukkaset uusiksi ja lähetin tällä kertaa vain Remon. Eka rukkanen löytyi hienosti ja tuli taas vauhdilla minulle, miksi? Olenko muka tehnyt jotain oikein? Ima haki vielä toisen hanskan ja palkaksi kuivia frolicceja ja taskussa sattumoisin ollut tissikumi. Tarkoitus oli alunperin käydä matkalla jonkun koulun pihalla tottistelemassa, mutta niin ne suunnitelmat vaan muuttu. Ensi kerralla sitten ehkä tokoa.

Ja juu, kävin tänään hakemassa Sauson hanskat takaisin siwasta, onneksi kukaan ei ollut pöllinyt.