Oli niin kivat tottistreenit tänään, että pakko päivittää itselleen muistiin! Käväisin lähikoulun jalkapallokentällä ja saatiin treeniseuraksi naapurissa asuva Marru + auspai Miksu. Kiitos treeniseurasta heille!

Pojat saateltiin ensin paikallamakuuseen, ja Remo esitti parhaan makuunsa ehkä ikinä ollen superrrryhdikäs ja valpas. Yleensähän meinaa vilkuilla sivuille ja taakseen jonkin verran. Otin makuuta myös selkä koiraan päin, jolloin nousi kerran istumaan. Kieltäessäni meni pasmat sekaisin ja hypähti seisomaan jne. Otin kuitenkin rauhallisesti uudestaan ja tällä kertaa välillä käännyin kehumaan hyvää makuuta ja vapautin koiran ennenkuin vahinkoa pääsi uudestaan syntymään. Oikein hyvä! Ei häiriintynyt viereisestä vieraasta uroksesta, vaikka Miksu välillä vähän levottomasti piippasi vieressä.

Lisäksi otin seuraamista jonkin verran, oli ok. Sitten liikkeestä istuminen, palkka heti istumisesta. Ekalla yrityksellä hyvä, toisella jäi seisomaan ja kolmannella jälleen hyvin. Lopussa maahanmeno liikkeestä sekä luoksetulo. Ensimmäinen luoksetulo oli hidas (maahan meni kyllä ihan hyvin, voisi olla nopeampi), otin uudestaan innostamalla rätillä täyteen vauhtiin.

Mutta paras osuus oli Ima eli Irmeli! ima on nyt päässyt jonkun verran treenaamaan tottista, ihan vain siksi että halusin tehdä eläinkokeita. Mietin yksi päivä noutokapulaharjoituksia tehdessäni, miksi nouto on Iman lempiliike... Ja tulin heti siihen tulokseen, että tein noudon todella pienistä ja helpoista palasista naksuttimella, palkaten runsaasti joka osassa. Eli eikun toimiin, naksuttelua pelkästä kontaktista naks naks naks naks, palkka palkka palkka palkka. Ja tätä ollaan nyt jatkettu, jopa seuruuttaen muutamia askelia. Kummasti on parantunut motivaatio. Tein nyt lyhyitä pätkiä kontaktia, seuraamista, edestä sivulle tuloa, luoksetuloa (metrin päästä), seisomista, myös yhden kaukokäskyn maasta istumaan. Kaikki oikein iloisesti! Hyvä Ima!

Lopuksi vielä naksuttimella hiottiin Remon maahanmenoa nopeammaksi.

1246391549_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eilen agilitytreeneissä Remo oli oikein oiva, mentiin rataa ja oli hankalia kohtia ja kaikennäköistä säätöä. Kivointa oli todella onnistuneet alasmenokontaktit, perjantainen täsmätreeni oli auttanut!