Vähän myöhäiset päivitykset messarista, mutta eipä ole paljoa uutisoitavaakaan. Molemmat koira sai EH:n. Remo käyttäytyi hirviömäisesti, oli ihan pinna kireenä ja huuti ja mesosi siellä kehässä laatuarvostelun aikana *noloa*. Sentään ryhmässä seisoi ja antoi tuomarin kopeloida, vasta tämän jälkeen pinna paloi lopullisesti. Ima oli tapansa mukaan kuin enkeli, mutta setä ei silti tykännyt. Mikä lienee syynä... Melko kirjavaa sakkia oli paras uros ja paras narttu -joukot. Mutta tällä kertaa näin. Toivuin tästä täysin turhasta rahantuhlauksesta yllättävän nopeaan, ilmoitin molemmat koirat jo heti tiistaina Tampereen ryhmänäyttelyyn 14.2. Joskos sieltä sitten...

Remon arvostelu karkeasti käännettynä (todella vaikealukuinen, arvostelu käsinkirjoitettu ruotsiksi ja lisäksi sihteeri ei ole laittanut mitään välimerkkejä...):

"2.5 vuotias urosmainen. Keskipitkä pää, hieman pyöreä kallo. Hyvä maski, hieman huonosti pigmentoitunut suu (?)... silmissä ja korvissa. Riittävä kaula, vahva selkä, hieman ontvecklad rintakehä. Brant (?) lavat ja etukulmaukset. Hyvät takakulmaukset. Veka (?) välikämmenet, hieman litteät tassut. Liikuttaa itseään beghänsat (?) ja löysästi edestä. Energinen luonne"

Varsin positiivinen arvio tuosta "energisestä luonteesta" buahahhahahaaaa! Iman arvio menee karkeasti näin:

"6.5 vuotias feminiinen. Jonkin verran pitkänpuoleinen narttu, hyvät pään prop.(?), hyvät pään linjat. hieman markerade posket, hyvät silmät. Hieman suuret korvat. Hyvä kaula, riittävä vahva selkä. Hieman pitkä lanne, jonkin verran orant (?) ristiluu, riittävä rintakehä, hyvät etukulmaukset (?), Liikuttaa itseään aivan riittävällä askeleella, laskee hieman selästä (????). Löysä edestä, trång (???) takaa. Veka (?) välikämmenet, hieman pitkät tassut. Mielyttävä luonne."

Otsikon mukainen kolmas EH tuli diplomityöstä. Karkea käännös arvostelusta:

"Työ on teoreettiselta osuudeltaan normaali. Työn empiria on laajuudeltaan myös normaali, ja siinä on käytetty perustellusti hyviä käytettävyyden menetelmiä. Erityisesti kenttätutkimuksen toteutus ansaitsee kiitosta, sillä pitkäaikaisen käyttäjäkokemuksen tutkimusta ei kovin usein päästä tekemään kiireisissä  tuotekehitysprojekteissa.  työn teettäjän mukaan diplomityön tavoitteet on saavutettu, ja Rajala on suorittanut tutkimukset itsenäisesti ja hyvin. Työ tarjoaa työnantajalle tärkeää tietoa kosketusnäytöllisten kameroiden suunnittelutyöhön. Arvioitujen kohtien perusteella ehdotan arvosanaksi erittäin hyvä (4)."

Koirien treenaus on muuten ollut tauolla, ei edes yksikseen ole tullut mitään tehtyä kun on ollut sen verta kylmä ulkona, pitänyt pysyä liikkeessä. Yhtenä iltana naksuttelin polttopuuna käytettävän koivuklapin noutoa ja pitoa  Sekä kaukokäskyjä. Hieno, vaimeampiääninen klikkeri, btw, suoraan messarista! Lauantaina luvassa pientä agilitytreenin ja tokon tynkää itsekseen omalla hallilla. Joululomia vain odotellaan.