Tiistaina kävin jälleen paikkaamassa poissaolijoita, tällä kertaa Jariksi Jarin paikalle ja Remo Lakiksi Lakin paikalle. Minna oli ystävällisesti suunnitellut pienen twisti-pakkovalssi-jaakotus-takaaleikkaus-treenin, toisin sanoen tekniikkaa hiottiin tavalla jos toisellakin. Omaksi yllätyksekseni meni tosi hyvin, tai siis huomattavan hyvin vrs. siihen ettei olla näiden tekniikkojen kanssa kovin sinut vielä. Remo hyppää niin hyvin ja huolellisesti joten rimat pysyy ylhäällä ja lisäksi tulee kaikkiin, myöhässäkin oleviin, ohjauksiin kiltisti aina mukaan. Ei siis tee omia johtopäätöksiä jos olen myöhässä, vaan odottelee käskyjä Myös oma pääni pysyi suht kasassa, sain twistin toimimaan heti. Mitä nyt parissa (hah) kohdassa olin tosiaan myöhässä ja unohtanut missä piti olla milloinkin ja mihin merkata. ja mihin suuntaan sitä valssia viedä ja voivoi. Mutta hyvä siit tuli kuitenkin.

Kohtaan 1-2 pakkovalssi, vastaanotto siis putken päässä. Neloseste se paljon puhuttu twisti, eli heitän koiran takaakiertoon ja kierrän käsi sotilaallisesti ojossa selkä kohti putkea koiran edellä. sitten vaan sopivassa kohti kiepautus kohti vitospäätä. Kutosesteellä taas, olikohan se nyt taas twisti?? eli merkkaan koiralle esteen juuren, heitän hypylle taakse ja jaakotuksella sitten kohti seiskaa. jopas on kryptistä tää agility nykyään... Mutta siis myöhässä olin, mutta remo taas teki kiltisti ja puhtaana säilyi. Sitten vaan sujuttelua 8-9-10-11 ja esteelle 12 tein niiston kaltaisen vedon, joka ei ehkä parasta aa-ryhmää ollut. Uusintakerralla teinkin ennakoivaa valssia joka käänti paremmin. Puomin päässä oli alusta, mutta juoksipa siitäkin yli. Uusinta puomille ja parempi kontakti. Yksinkertainen mutta niin viisas Remo ei vaan tajua, jos ei ole alustoja, että mitäs sitten tehdäänkään, tämä todistettiin uusintakerralla kun en laittanut kosketusalustaa. Eli pyyhkeitä jälleen minulle, pitäisi tehdä kontaktitreeni jossa häivytän alustan, simppeli ja yksioikoinen Remo-rukka ei tee, jos ei ole opetettu eli tässäkin pätee sama kuin tuolla ylläkirjoitettu, jos ei neuvota niin ei ole myöskään oma-aloitteisia ratkaisuja. Tästä backlogiin nyt tärkeä, ykkösprioriteetin taski (insinöörikieltä vähän sekaan niin ei käy tylsäksi agilitypuheeksi, Jasmo tykkää).

Puomilta sitten hyppy ja lähetys putkelle, vein melko lähelle mutta uusintakerroilla heitin jo huomattavasti kauempaa, vastaanotto esteellä 16 ja valssilla käännös 17:lle. Kuten aina, valssini ei ihan mene nappiin, uusinnassa hiottiin tätäkin. Sitten pieni odottelu, Remo edelle esteelle 18 ja takaaleikkaus, käännös kohti 19:ta. Uudella kierroksella valssasin 17:sta edessä ja vielä käänsin valssilla 18-19-välissä kohti oikeaa putken päätä, tämä ohjaus oli ehkä varmempi ja kisoissa ehken luottaisin enemmän tähän. Ainakin viime epiksissä ennen joulua tuntui olevan enempi kierroksia kuin treeneissä, eikä ihan niin kiltisti odotellutkaan minua... Hyvä hyvä! Sitten loppusuorat, esteelle nr. 20 taas twisti (??) + jaakotus, putkelle nr. 22 en tajunnut juosta kovempaa joten lähetin sisään ja tietysti ulostullessa kääntyi väärään suuntaan koska olin toki jo esteen nr 23 puolella. Uusintakerralla ehdin putkensuulle yhtä matkaa siten, että Remo tajusi puolenvaihtoni ja kääntyi ulostullessa oikeaan päin. Jaa niin ekalla kierroksella taisi vika rima tippua, kun heitin jo rätin, tätä ja puomin kontaktien uusimista lukuunottamatta oli kuitenkin nolla. Ei ehkä sujuvin, mutta sitä kohti mennään vähin erin.

Mukavat treenit oli, Remo on huippu! Ehkä me pärjätään jo isompien joukossa :) Vielä kun pääsisi kisoissakin sinne ylempiin... No, mukavahan niitä ykkösen ratoja on juosta, eipä tarvii vääntääkääntää.

Treenien jälkeen otettiin Hannan kanssa erä tottelevaisuutta, koetta katsoen. Remo otti vähän kaikkea alokasluokan liikettä pl. paikallamakuu. Hyppy oli taas vähän unohtunut, yli-käsky ei tuottanut reaktioita. Hinkattiin sen verta sitä muistiin, että toivotaan nyt tämän riittävän kokeeseen asti. Ennakoi seisomisen istumiskäskyä, ja maasta istumaannousussa piti kahdesti käskeä. Mutta pikkuvikoja, näitähän ehtii hyvin hioa kotona vielä naksuttimella, mitä sitten eilen teinkin alennusmyynti-helvetissä kiertelyn jälkeen illalla. Hah mutta löysinpä kengät!

Nyt Parikkalan perukoille raketteja pakoon, paitsi että huhut (=fb) kertoo anoppilan naapurin isännän ostaneen 40 rakettia, joka tietysti on kuulemma ainutkertaista eikä koskaan ennen ole tapahtunut. Tietysti juuri silloin kun me ollaan koirien kanssa käymässä, miksei viime vuonna??!! No, onneksi Ima ei välitä ja Remon kanssa katsotaan sitten tilanteen mukaan, tuskin paukuttelua kuitenkaan kauaa kestää vrs. Annalan vuorokauden kestävä sota. Tähän mennessä ei ole ollut reaktioita, kun paukkuja on kuulunut kuluneella viikolla silloin tällöin. Paukutonta ja pelotonta uutta vuotta kaikille!