Lomalomalomaaaaa... Ihan nurkilla!! Nyt täällä kotitoimistolla päivystämässä vielä viimeisiä posteja ja kysymyksiä ja katsomassa turhan tylsiä koulutusmateriaaleja, joten lomalle voi jäädä oikein hyvillä mielin!

On varmaan turha mainita, että viime aikojen helteet on edelleen haitanneet harrastuksia. Maanantaina peruin pentutreenit ja tiistaina taisi lomailla koko oma ryhmä. Eipä siinä yli kolmenkymmenen asteen helteessä nyt niin kentälle olisi halunnutkaan... Joten meidän lauman harrastukset ovat nyt keskittyneet edellen tuohon Kaukajärven rantamaisemiin. Remo on ollut ihan onnesta soikeana ja uinut itsensä huipputrimmiin. Imakaan ei kovasti vastustele kun kannan sen järveen. Alla oleva kuva kuitenkin viime sunnuntailta Leppävirralta.

Eilen otin pienen tokotreenin omalla etupihalla, Remo oli röyheenä ja ilahtui kovasti pienestä äksönistä. Kakeja i-m-i sekä myös seisomaan nousuja (nämä huonosti, ei selvästi ideaa koko jutusta). Seuraaminen tennispallo kainalossa erinomaista, maahanmenoa ja varsinkin sieltä ylösnousua ihan ok. Kattelin kisakalenteria sen verran, että belgianpaimenkoirien rotumestaruudet tokossa järjestetään täällä Tampereella joskus tuossa elokuussa, ja ehkä laitetaan viimeinen alo1-tuloshakemus menemään sinne. Sen verran tärkeä tuo rm, että voisi vaikka hioa nuo alokasluokan liikkeet ihan kunnolla vielä kuntoon, eikä taas kerran lähteä käsiä heilutellen soitellen sotaan... Jos vaikka tällä kertaa saisi yli 180 pistettä! Nöyränä kuitenkin mennään, jos mennään. Muuten kisakalenteri on nyt tyhjääkin täydempi, en ole ilmoitellut nyt kesäloman ajalle mihinkään agilityihin enkä muihin. Harkinnassa on tamskin iltakisat 30.7., tänään on viimeinen ilmopäivä ja olisi alennuskuponkikin käyttää.. Ehkä ilmoitan ja jos kesälomaretket vie johonkin muualle tuolloin, niin kärsin sitten rahallisen häviön (nää on nää äärettömät di palkat nääs).  Muitakin kisoja on pirkanmaalla tässä elokuun alussa, kaikki vielä harkinnassa. Ehtiihän sitä syksymmälläkin! Vaikka kieltämättä viimeisen nollan metsästys kiehtoisi kovasti...

Sitten filosofisiin mietintöihin. Vaikka Remo on komea ja ihana ja Ima... erikoinen ja söpö, niin kyllä taas yksi aamu tällä viikolla mietin, miksi olen ottanut belgejä. Oi miksi?? Olikohan se nyt keskiviikkona, kun olin oikein reipas ja lähdin uittamaan koirat jo ennen töihin lähtöä aamukahdeksan pintaan. Parempaan rantaan vie jyrkkä mäki, jossa en KOSKAAN (alleviivaan sanaa koskaan) päästä koiria irti edelle, koska rannalla on usein lapsia ja muitakin koiranuittajia eikä sinne rantaan näe ennenkun on jo siellä. Paitsi nyt aamulla. Kun oli arkiaamu ja kellokin vasta kahdeksan. Nokun ja silleen. No, tottahan toki siellä oli, helevetti vieköön, joku uros lyhcollien ja fifin uittaja ja ei mennyt kun nanosekunti kun Remo kävi röykkyyttämässä tätä rannalla ollutta lyhcollieta. Tyhmä minä, tyhmätyhmätyhmä... Kyllä hävetti, "joo emmä koskaan päästä tänne irti mutta ajattelin ettei täällä arkiaamuna tähän aikaan muita oo seliseli"... Tyttö oli vähän säikkynä, ja mikä ihme kun tollanen hullu sinne ryntää ja omistaja kitarisat suorana huutaa perässä. Onneksi ei kuitenkaan käynyt mitään, Remo kävi vaan vähän kertomassa kenen ranta ja silleen... Mutta silti!!! mietin vaan siinä k** otsassa että jos olis ollut vaikka Hannan Heimo niin hemppa ei kyllä ikänä olisi mennyt rähisemään kenellekään ja käskystä varmaan tullut luoksekin (no tulihan Remokin, sitten kun oli vähän käynyt ärjymässä). Belgin on vaan aina oltava se veemäisin koira??? Sviddu nääs!! Onneksi kepo on innostunut lancashire heelereistä, ehkä meille tulee fifi seuraavaksi Buahahhaahaha!!! Totuushan on se, että molemmat belgit on tulleet meille niinkin järkevällä tavalla, kuin vahingossa "menen vaan katsomaan"-menetelmällä. No jos jotain positiivista, niin Ima aka Irmeli on ollut todella kiltisti ja rauhallisesti muita narttuja kohtaan, ei mitään remellysmeininkiä enää, vanhuus ja viisaus lienevät ottaneen vallan? Sormet ristiin!

Yllä vihainen uimareidenpelottelija. Mutta joo, blogisti jää nyt kesälaitumille eikä aio pissatakaan erään matkapuhelinvalmistajan suuntaan. Lomalla on luvassa perinteisesti Naamat, Parikkalan käyntiä (jos tällä kertaa kävisin siellä koirakentällä asti, Parikkalan koiraharrastajien varapj:n juhannuksenaluspuhelun töykeydestä huolimatta, pitäköön tunkkinsa saatana), mahdollisesti mökkeilyä Tammisaaren ja Hankasalmen maisemissa sekä ehkä veneilyä Päijänteellä. Ei siis mitään sovittua pl. naamat, joten kaikki on mahdollista. Loppuelokuusta olisi tarkoitus mennä Muhuun ratsastamaan, mutta se onkin jo oikean kesäloman jälkeen.

Vielä on kesäää jäljellä... Moiiii!!!