Hyvä hyvä hyvä!! Onnistuneet tottelevaisuuskokeet sekä agilitykisat takana. Tai no vielä on huominen pm-joukkue, mutta se on epävirallinen koettelemus.

Ensin tokon selittelyt. Keli oli hikinen, mutta jännitys vain lievää. Tuomarina siis Mauri Pehkonen. Yksilöliikkeet voi vaklata tuolta: http://www.youtube.com/watch?v=GePA7dB0ZRU

 

  • Luoksepäästävyys 10. Tätä ehdin pienesti treenata paikan päällä, vieras mies käpisteli Remoa ennen kokeen alkua, kiitos vaan hälle. Koetilanteessa Remo istua nakotti, ei ilmekään värähtänyt. 
  • Paikallamakuu 10. Meni heti maahan, makasi ryhdikkäästi kylläkin katsellen kaikkialle muualle kuin minua (perhana!), nousi ripeästi käskystä.
  • Seuraaminen remmissä: 8. Tämä oli kyllä hyvä, mutta tuomari rokotti liika tiiviydestä ja hitusen kuulemma poikitti. Myöhemmin videolta katsoin että eipä tuo kyllä kovin huonoa ollut, aika tiukkaa oli arvostelu? Vai onko näin?
  • Seuraaminen vapaana: 8.5. Muuten sama kuin yllä, mutta alkoi hitusen väljenemään? Tuomari ei kommentoinut. Täytyy varmaan alkaa koetta ennen odotellessa seurauttamaan miljoona kilometriä niin väljenee...
  • Maahanmeno: 9. Jos joku tokoihminen tätä sattuu lukemaan ja katsonut tuon videon, niin kertokaa minulle MITÄ vikaa tossa maahanmenossa on??? Emmä tajuu. Joo, voisi heittäytyä nopeammin, mutta enpä huomaa kovin pahaa viivettä tai hidastelua. Tuomari ei kommentoinut.
  • Luoksetulo: 10. Tiivis eteentulo muttei törmännyt. Eri hyvä poika!
  • Seisominen: 10. Tuomari kommentoi että pysähtyi heti jämäkästi eikä liikkunut. Hyvä ja ripeä istuminen.
  • Hyppy 10. Tähän olen sikatyytyväinen, vaikka liikkeenä vähäpätöisimpiä. Nermokki teki täydellisen hypyn! Pysähtyikin ihan keskelle, treeneissä aina meni esteen sivuun.
  • Kokonaisvaikutus 8. Tuomari kommentoi, että joutuu antamaan kasin, koska koira aika ajoin haukkui [rumasti] liikkeiden välillä. Syystäkin, perhana.
Tuloksena siis yhteensä 186 pistettä ja luokkavoitto sekä TK1! Aikamoista tuo toko... Ihan kiva oli kisata, mutta ärsyttää sikana tuo tuomarin arvostelu aina. Äh... Remo oli kyllä oikein (L), haukkuminen vähän otti pattiin, mutta kiva kuitenkin kkun vire pysyy koko suorituksen ajan ylhäällä, oikeastaan paranee vaan kun palkkaa ei kuulu. Kontakti pysyy liikkeiden välillä ja valmistelevissa osuuksissa. 
JK: Kuuntelin videon volat täysillä, ja tuomari kommentoikin että "hieman hidas maahanmeno". Pitäkööt tunkkinsa nih! Ja loppusanat on "Erinomaista ja hyvää yhteistyötä mutta..."

Olin sihteerin apulaisena avo-luokan ja katsoin kaikki suoritukset. Todella heikko taso, yksikään ei saanut ykköstulosta ja harva edes kakkosta. No oli miten oli, mietin ettei todellakaan olla valmiita vielä vaikka niin muka luulin. Luoksetulon pysäytyksessähän se matka on varmaan sata metriä! Ei toivoakaan meillä vielä siltä matkalta... Samoin kaket, en usko että onnistuisi. Nouto kylläkin, ehkä, tosin voisi olla ripeämpi ainakin, kun kuuntelin muiden suoritusten arvostelua. Mutta katsellaan, ehkä joku pieksämäen-varkauden reissu joskus talvella.

Sitten kivempiin aiheisiin eli agilityyn. Tänään päivällä omalla kentällä agilitykisat, keli oli jälleen helteinen mutta jännitystä ei ollut ilmassa. A-radan tuomaroi Sisko Pulkkinen ja todella mukavalla profiililla! Ei kikkailua, ei kuitenkaan ehkä liian helppoa. Kerrassaan meille sopiva rata ja onnistui melko nappiin päälle päällejuoksuineen ja kontakteineen (jee!), tuloksena 0 ja 2. sija. JES! Olin todella tyytyväinen varsinkin kontakteihin, onnistui puomilla molemmat ja myös a:n alastulo, mahtavaa! Alla olikin tiistain treeneistä todella hyvä kontaktitreeni jossa koutsi pakotti tekemään onnistumistasoa vaikeamman kontaktitreenin ja Nermokki hienosti osasi korjata kontaktiaan paremmaksi kun en vaan hyväksynyt väärää ja otettiin uudestaan. Heti näkyi!

Tämä siis meidän kolmas nolla ja siirto kolmosiin, jännää! Harmittavasti tämä(kään) rata ei tullut nauhalle, N8 temppuili eikä suostunut käynnistämään kameraa joten se siitä. Lähdin jo toisena joten ei ehtinyt hakea tilalle ixusta autolta eikä kysymään kavereilta. Ei tainnut tulla yhtään meidän kakkosten nollarataa filmille Otsan rypistys B-kisaa odoteltiinkin sitten iltaan asti. Irmeli meni välissä omat kaksi starttiaan, aika kivat radat molemmat vitosella ja yliajalla. Ekan radan vitonen tuli kepeiltä, olin väärällä puolella jäljessä ja ima ei hae itsenäisesti. Aikaa kului alun pyörityksessä, missä piti valssata jne, se hidastaa koiraa ja ravillahan mentiin ja tietty hitaat kepit ja se virheen korjaus siinä. Loppurata ihan ripeästi.  Toisella radalla vitonen tuli alussa, huonosti ohjasin hypylle ja tuli vaan perässä välistä. Yliaikaa tuli reilummin n. 7s, alku oli todella nihkeätä, 4 ekaa hyppyä ravilla ja hitaalla laukalla ja 5. este kepit hitaahkosti. Sitten piristyi ja loppuun ok, jonkun verran jumitti keinulla mistä myös sekunteja. Mutta irmeli oli ihan kiva! Grillimakkarat taskuissa auttoi?

Remon illan kolmosen startti sujui sitten ihan ok myös. Laitoin tavoitteeksi, että saadaan tehtyä ehjä suoritus, ei ihan päästy tähän. Alussa tippui heti toka rima, ehkä liikaa jo käänsin kolmoselle ja saatoin hitusen häiritä koiraa ollen liian lähellä. Sitten kepeiltä sisäänmenovirhe, olisi pitänyt vaan lähettää ja leikata takaa, nyt tuli tuulispäänä putkesta ja itse jo vedätin edellä Hymy Sitten tuli ihme härö, koira hukkui keppien jälkeen. Videolta katsoin että taisin blokata koko hyppyesteen eikä remo tiennyt yhtään, että MIHIN perhana ja jäi pyörimään. Itsekin liikuin ehkä huonosti. Loppurata kivasti ja kaikki kontaktit bueno!! Tää oli kyllä parasta antia. Ennen puomia poispäinkäännös meni viduiks, suunnittelin kyllä oikein että ojaan koiranpuoleisella ym, mutta radalla käytin jostain syystä vastaista kättä ja mihinköhän yritän koiraa ohjata??? Ei ihme, että tuli voltti Remolla siihen. Tulos siis 15 vp ja sekunnin verran yliaikaa, ihan ok koska meni kuitenkin aika paljon tossa keppien uusimisessa ja siinä kiellossa ja myös tuossa "poispäin"käännössä. Tästä on video osoitteessa http://www.youtube.com/watch?v=7yfnLTbwpd4 Ihmeellistä sipsutusta meikäläisellä ohhoh.. pitää alkaa tarkkailemaan tuota juoksemista radalla, saadaan varmasti joitain sekunteja pois.

Ihana Remo!!! ja Ima tietysti! =) Sokereina pohjalla vielä se, että kepo <3 oli bongannut mulle intersportista Peakin takin, jota kuolasin viikko sitten, silloin ei oikein ollut rahaa ja päätin odottaa palkkapäivää. Nyt oli kuitenkin alehinnasta vielä 20% joten 139 euroon sain! Jes! Mii häpiii!
KH.jpg
Ja lisäksi kasvattajatäditkin olivat varanneet 19.9. luonnetestipaikan meille, sepä vasta jännää onkin!