Nokian kisoissa käytiin hakemassa kolme hylkyä, joista kaksi oli Sami Topran oikein mukavaprofiilisilta radoilta ja yksi Eija Berglundin ei-niin-mukavaprofiiliselta radalta. Pakko heti todeta alkuun, että hylsyistä huolimatta oli kolme oikein mukavaa rataa, ei (ainakaan kovasti) harmita :) Paikalle pääsy tuotti taas vähän harmaita hiuksia, yllättäen yksikään (kohta ex-)omistamistani tai "omistamistani" autoista ei ollut käytössä vaan kolme ihmistä harrastaa kolmessa eri paikassa kahdella autolla ja meikä jää näköjään aina viimeiseksi siinä jaossa. Matso heitti Nokialle aamulla, pistin koirat NPKH:n löytöeläinhäkkiin ja Hanna tuli hakemaan iltapäivällä pois. Sinällään ihan ok ratkaisu, NPKH on rakentanut ihan uuden (?) häkkihuoneen, jossa oli siistiä ja tilavaa, ihan oma kaksio meille! Koirat eivät niin paljon arvostaneet, joka kerta piti houkutella ovesta sisälle ja uloslähtiessä yritettiin livistää mahdollisimman pian pois. No nyt niihin ratoihin, kun kaikki malttamattomana kuitenkin odottaa, heh!

Eka rata hyppäri, yllättävän helpon oloinen. Alussa neljä hyppyä ja putkeen, neljännellä hypyllä koira ennakko-odotuksistani poiketen hyppäsi poispäin minusta ja pelastelin putken oikeaan päähän, itse olisin tehnyt pyörityksen/niiston tähän alunperin suunnitelmassa. Sitten mentiin taas ihan ok kunnes *kosh*, virhe ihan hiivatin yksinkertaisessa paikassa, putken jälkeen pieni vekki hypylle ja sieltä toiselle hypylle vältellen edessä olevaa putkiansaa. No mitä teen, keskityn itseni kanssa etenemiseen ja vekkiin niin, että unohdan ottaa koiran putkelta mukaan ja sehän tulee sievästi selkäni takana ohi hypystä. Ihan oikein minulle! Perus agiltysääntö unohtui, putken jälkeen tulee helpoiten virheitä, koira otetaan huonosti mukaan, jos ollenkaan tässäkin tapauksessa. Oli niiiin helppo paikka ja ryssin. Aloin korjaamaan ja toki hyppäsi väärässä suunnassa esteen, tosin eipä sillä enää sitten ollut väliä, vitonen oli kuitenkin alla. Loppuun sitten virheettä taas. Eli rata oli "nolla", miinus tuo tyhmä putkelle unohdus ja siitä seurannut esteen ohitus.

Toinen rata sitten agilityrata, alussa 90 asteen käännös oikealle ykköshypyltä kakkoselle ja siitä taas 90 astetta vasemmalle renkaalle, aika perushankala aloituskohta, moni tietysti sai kakkosesteen suoritettua väärästä suunnasta kun alkoi vastaanottaessa kääntämään liian ajoissa. Me selvittiin tästä, kiitos Remon, vielä ihan ok, vähän tuli pientä häslinkiä mutta nermo pelasti tilanteen ja meni oikein päin kakkoshypyn. Sen verran kuitenkin tuli vinossa ja huonosti kolmoselle, että hyppäsi renkaan ja kehikon välistä, ja sehän oli sitten siinä kun en ehtinyt tietysti korjailemaan, joskaan sillä olisi ollut virheen jäkleen taas väliä enää. Muuten ihan hyvä "nolla"rata, kontaktit kusi muttei virhettä olisi tullut. Radan jälkeen kävin muistuttelemassa koiralle kontaktien oikeaa suoritustapaa toisen kentän ylimääräisellä a-esteellä, onneksi oli mahdollisuus.

Kolmas rata sitten EB:n agilityrata, Eijahan teki sm-kisojen joukkueradan makseille ja tuolloin huokailin että onpa hyä ettei tarvitse olla suorittamassa sitä takaakierto-hirviötä siellä. No tämä rata oli vähän samantyylinen, ei ihan yhtä monta takaakiertoakiertoa ja välistävetoa, mutta ihan runsaasti kuitenkin. Itse sekosin sukissani vasta loppuvaiheessa, ajatukset oli edelleen keinun kontaktin suorituksessa ja olisi pitänyt olla jo viemässä koiraa takaakiertoon (ja siitä veilä uuteen takaakiertoon heti perään), tässä kohtaa hylky kun koira menee suoraan kiertämättä estettä, tietysti. Tällä radalla oli meille tullut jo hieman erikoinen virhe, muurilla unohdin valssin jälkeen ottaa koiran haltuun ja tultini sujuvasti molemmat ohi, viime hetkellä tyrkkään Remon jalalla esteelle ollen varma että kieltovirhe oli napsahtanut (taas unohdin ottaa koiran mukaan, mikä mättää?!!!!). No tuloslappu kertoo, ettei tuomari ollut huomannut kieltoa vaan pelkän sen mun tahallisen jalalla törkkäsyn. Kielto oli kyllä selvääkin selvempi, ehkä hän sitten seisoi sen verran huonossa paikassa jossain puomin luona, ettei nähnyt esteen taakse kunnolla? Eli mitä taas opimme, älä oleta saaneesi virheitä ennenkuin näet tuloslappusen näyttämän totuuden.

Surkeanlaatuisen videon voi katsella kuitenkin täältä:

Kunnon kameraa ei taaskaan sattunut mukaan, mutta E72 rakeisesti suoriutui tehtävästään. Kisa-analyysit taisi jo tulla muttalyhyesti tähän:

+ Radat tuntui hyvin suoritettavilta, viimeinen ja haastavin jopa ihan mahdolliselta. Sain hyvin suunniteltua kuviot ja pidettyä niistä kiinni.

+ Vauhti tuntui hyvältä, uskalsin aika kovaa viedä

- Muistan ottaa putkelta koiran haltuun

- Muistan ottaa valssilta koiran haltuun

- Kontaktit.

Lauantaina Stenbergin Heini koulutti omalla kentällä, itse toivuin flunssasta eikä mennyt ihan kuin Strömsössä, henki meinasi loppua kesken treenin kun yritti juosta, huitoa ja huutaa yhtäaikaa. Hyvin meni kaikki vaikeammat jutut, sössiittin eniten helpommissa eli valsseissa ja välistävedoissa, lisäksi junnattiin sylkkäriä ja tuplasylkkäriä jotka onkin mulle ollut aina jotenkn vaikeaa. Kiva koulutus kuitenkin!