...jälleen kerran! Tällä kertaa sairastaja on Remo Otsan rypistys, jälleen kerran! Irmeli mennä puksuttaa terveyden perikuvana. Eilen illalla tulin kisahommista kotiin ja vein koirat pihalle, remo meni kuselle ja oli kuin joku olisi pistänyt sitä ja kipeästi. Jalan nostamisen yhteydessä ulahti oikein huolella ja otti tosi kipeää jalkaan/johonkin. Tutkin tietysti tassut, ei mitään. Heräsi heti epäilys uusiutuneesta kusivaivasta... Muistelin myös, että taisi Matso kertoa päivällä, että "remoa oli ehkä pistänyt nokkonen tai jotain kun pissasi". No, kotiin takas heti vaan, jokainen jalannosto tuotti tuskaa... Sitten päästiin kotiportaille niin kappas, Remo ei halunnut millään tulla ylöspäin portaita Päättämätön Epäröi vaan niiden edessä ja sitten vaivalloisesti ylös. Ei muutakun ell viestiä ja soittoa, aamuksi klo 8 lääkäriaika. (Kiitos Minna!! Taas kerran jälleen!)

Aamulla Reviirille, ell otti punktiolla näytteen ja ultrasi, eturauhanen oli 4,8cm normaalin kahden sentin sijaan... Mentiin ulos ja katsottiin pissaamista, ei kuitenkaan samaa reaktiota kuin ennen. Ell epäili kuitenkin jo heti, että reaktio saattaa johtua selkäkivuista, koska jalannoston yhteydessä on ottanut kipeää ja koira näkyi liikkuvan köyryssä ja varovan takapäätään. Takas tutkimushuoneeseen ja kappas, palpotessa Remon selkä kuin puuta, aivan täysin jumissa. Reagoikin ihan voimakkaasti, ei ollut epäilystä. Reseptiksi 2 viikon Rimadyl-kuuri sekä hierontaa asap. Suurentunut eturauhanen pistettiin viriilin poikamiehen piikkiin. Lääkärin jälkeen pikainen soitto hierojalle, joka juuri viikko sitten viimeksi kävi ja hieronta-aika saatiin sovittua iltapäivälle klo 15.

Hieronnassa koira oli tositosi kipeä ja todellakin lihakset kovana. En kyllä tiedä mistä tämä sitten saanut alkunsa? Lauantaina kisoissa ei tapahtunut mitään erityisen rankkaa, normi menoa vaikkakin melko viileä ilma ulkona. Joka tapauksessa näin on nyt näreet, rauhallista tepastelua narun päässä (taidan muuten ostaa uuden hihnan kun saatiin lahjakortti Pohjois-Häme cupin palkinnoksi) muutamia päiviä, joka toinen päivä rauhallista hierontaa ja viikon päästä taas oikea hieroja. Lisäksi tietysti rimadyliä pari viikkoa ja magnesiumia puoli tablettia päivässä. Vapaana saapi juoksennella sitten kun näyttää siltä että tulee rappuset normaalisti ylöspäin. Treenaamaan mennään joskus ja jouluna, samoin kisaamaan. Tarkoitus oli osallistua HAU:n kisoihin 10.10. Helsingissä, mutta luonnollisesti ne jää nyt väliin. Onni onnettomuudessa on, että on "vain" lihasperäistä, menee varmasti ohi rauhallisella levolla ja hoidolla. Kusitauti olisi ollut viheliäistä ja olisi saattanut Remon kassit lähteä aika vikkelään kassien hautuumaalle. Nyt vielä kuitenkin vältyttiin tältä.

Tosiaan, lauantaina kisailtiin agilityssä taas kerran jälleen, kaksi starttia omalla kentällä. Ensimmäinen rata meni aivan käteen, tuloksena oli hyl useiden virheiden jälkeen. Heti alkuun tippuivat rimat nro 2 ja 3b, sen jälkeen oma sössiminen (unohdin valssata) josta kielto. Vielä kepeillä virhe, Remolle tuli joku rytmitysvirhe (vai minäkö se sössin?) ja teki väärän välin lopussa. Kepit kokonaan alusta uusiksi, tämän jälkeen persjättö jonka takia jäi muuri hyppäämättä ja siitä siis kielto. Oli siis täysin pas*arata, pää ihan jäässä ja ohjaukset hukassa. Valssi unohtui ja persjättö ei ollut kyllä ollenkaan tarkoituksellinen. Eka rima tippui liian huonon hyppy+kääntölinjan takia? 3b tippui taas tuntemattomasta syystä. Video: klik

Toinen rata oli jo huomattavasti parempi. Ainoa virhe tuli kontaktin ylösmenolta, justiinsa tiistaina treeneissä mietittiin että tämä pitäisi harjoitella kuntoon. Nyt Remo ei todellakaan pysähdy, ei siis hajua ollenkaan itsenäisestä pysäytyskontaktista. Ylösmeno oli haasteellisessa kohdassa, oli pakko olla itse hieman kauempana edellä ettei putket vedä puoleensa ja sieltähän se loikkasi. Muuten oli omat valssit ym jo paremmin hanskassa. Keinu tuli otettua hitaasti ja huoellisesti, ajan puolesta siitä saisi tuon 3s helposti pois jos olisin ohjannut reippaammin. Nyt tuon radan ajalla oltaisiin nollalla oltu sijalla 9. Video: KLIK

Kisa-analyysi:

- valssit ihan persiistä, melkein kirjaimellisesti. Ekalla radalla ihme paskaohjausta, en käännä kunnolla vaan jostain persauksesta poimin koiraa. (esim. kohta 1-2-3)

- keinu nopeammaksi radalla.

- ylösmenot itsenäiseksi. Tässäpä talven projekti!

+ Ihan kiva toka rata.

+ Seurakavereilla meni viikonloppuna hyvin.

Voivoi :( Juuri tultiin kävelyltä ja sydämeen koskee, kun Remoon sattuu niin kovasti Itku Jalannoston jälkeen hirveä huuto ja kyyryssä juoksee kipua karkuun... En ala! Toivottavasti hieronta ja Rimadyl alkavat nopeasti auttaamaan. Tänään jäänyt koiralta myös iso kakkonen tekemättä, taitaa kyyristelyasento olla liian kivulias. Nyt vaan lepoa-hierontaa-lepoa-kävelyä-lepoa... Voi surkeutta!