Pirkanmaan noutajat ry oli järkänneet tottelevaisuus iltakokeen ja pitihän sinne lähteä kokeilemaan, joko mennään avoimeen vai haetaanko tk1:stä. Olen siis päättänyt että jos tulee ykköstulos, niin haetaan tk1, mutta jos olis menny pieleen tämä koe niin siirrytään avoon.

No, jännittäähän ei ehtinyt lainkaan eikä oikeastaan reenaamaan. En ottanut vieraiden koirien kanssa paikallamakuuta kertaakaan ennen koetta, ei vaan tullut sopivaa tilaisuutta. Myös hypyn säätäminen jäi vähän vähiin, maanantaina ennen agikoulutusta otin muutaman kerran, ihan hyvin kylläkin meni. Jännitys jäi jonnekin sormuskaupoille, jossa ennen koetta ehdittiin isännän kanssa käymään. Kiirehän sinne koepaikalle tietysti sitten tuli, Nissanin bensakin oli vähissä ja pankkikortti ei sattunut mukaan, joten vasta Suoraman kentällä ehdin ajatella, että joku koejuttuhan tässä olisi edessä.

Mutta juu itse kokeeseen. Ehdin onneksi vähän viritellä koiraa ja itseäni, sen verran oli aloluokka myöhässä. Ensin tietty se helpoin osuus eli luoksepäästävyys ja mitä tekee Remo??!! Pakitti vähän, kun tuomari tuli viereen ja MURAHTI tälle, kun yritti vähän koiran hampaita vilkaista. Siis jumaleissön!!!! I was in shock Kutonenhan siitä sitten rapsahti ja ihan syystä. Minun pikkuinen ihana Nermo, tuolla tavalla pelotteli viatonta tuomaria??!! Omia yksilöliikkeitä odotellessa nappasin avustajaksi vieraan ihmisen ja otettiin koko luoksepäästävyys uusiksi, lievästi vielä tätäkin henkilöä kyyläsi ja pakitti, mutta saatiin ihan hyvät onnistumiset sitten kananpalasten avustamana. Melkeen nauratti, Remon ilme oli siinä tuomarille että "svidduuks tuut mun hampaita ronkkimaan, mee mäkeen"  Ihanaa.

No sitten tähän yksilöliikeet seli-seli-selostuksineen:

  • Luoksepäästävyys 6
  • Paikalla makuu 9. Jotain itikkaa pyydysteli alussa, siitä pistemenetys. Oikein kauniisti ja ryhdikkäästi makasi muuten.
  • Seuraaminen kytkettynä 8,5. Liian tiivis seuraaminen kuulemma, muuten ei moitetta.
  • Seuraaminen vapaana 8,5. Sama stoori kuin yllä, liian tiivis. Lopun perusasennossa hyppäsi eteen mutta palasi itse takaisin perusasentoon. Mitä lie lelua oli vailla.
  • Maahanmeno 8,5. Ei noussut takaisin perusasentoon käskystä, annoin pienen sormennytkäytys avustuksen, josta tuomari tietysti rokotti. Varmaan myös liika tiiviys rokotti taas.
  • Luoksetulo 9,5. En tiedä mistä puoli pistettä lähti. Otin sivulle tulon takaakiertona ensimmästä kertaa kokeessa, tosi hyvä oli! Viimeksihän kokeessa Remo hyppäsi ensin vasten, eikä se tietty oo kivaa.
  • Seisominen 10. No tässä ei sitten ollut nokan koputtamista, jämäkäksi väitti seisahtumista.
  • Estehyppy 8. Noudatteli vähän samaa linjaa kun edellisessä kokeessa, hillitymmin vaan :D Ei meinannut  lähteä hyppyyn käskystä, ihmetteli hetken vaan että mitäs nyt. Sitten lamppu syttyi, hyppäsi ja seisahtui hienosti käskystä. Sivulle palaamisessa peruutti muutaman askeleen, ei kuitenkaan metrejä kuten viimeksi, hehe!
  • Kokonaisvaikutus 9. En kyllä muista yhtään mitä tuomari tähän sanoi. Reippaan näköistä yhteistyötä? jotain tällaista

Kokonaispisteet siis 174,5 ja ykköstulos, toiselle sijalle päästiin. Oikein oli meidän näköinen koe, tosi helppoa on Remon kanssa olla kokeessa, kun se on niin putkiaivoinen. Jokainen asia tehdään justiinsa niinkuin harjoituksissa, eipä oo väliä vaikka minua vähän jännittää tai tilanne ja paikka on vaihtunut. Ja itse asiassa yksilöliikkeissä ei hirveämmin jännittänyt, kun tiedän että voin luottaa Remoon täysin