Flunssa tuli, TAAS!! Perhana. Ei kuitenkaan onneksi niin pahana, etteikö pääsisi sunnuntain Nokian kisoihin 0=) ja huomenna Stenbergin Heinin koulutukseen... Huomenna voi olla hieman dead meat, mutta eiköhän se tästä joskus. Olo on jo parempi tänään, eilen illalla meni sen sijaan paketillinen nessuja.

Tänään sairasloman kunniaksi kävin tokoilemassa, se oli ihan ok harraste kun ei tarvitse hikoilla eikä liikkua. Sarvis ystävällisesti kävi iltapäivällä hakemassa kotoa, ja pari tuntia vierähti ihan tosta noin vaan! Remo pääsi kokeilemaan kaikkia uusia juttuja ja sehän oli tosi hauskaa!!! Melkein jopa ehkä vähän innostuin, kun meni niin kivastikin vielä.

  • Ruutu: ei olla ikinä otettu ruutua. Ensin vein lelun koiran kanssa, sekotti jotenkin eteenmenoon eikä meinannut lähteä ennekun kädellä annoin merkin. Toiselle kerralla vietiin taas yhdessä, ei vieläkään viisari värähtänyt. Muutama uusinta siten, että sarvis vei lelun, lopulta lähti ekalla käskyllä ilman käsimerkkiä ruutuun lelulle ja taisi joku lamppu syttyä.
  • Paikallamakuu: ei olla otettu ryhmäpaikallamakuuta taas aikapäiviin, viimeksi kisoissa. Ja siten, että menen piiloon itse... ei ehkä ikinä julkisella paikalla ryhmässä, kotona vaan. Remo makasi ryhdikkäästi eikä ollut liikkunut tai muutenkaan ollut levoton. Meni huippuhyvin! Myös koiran luokse palaaminen hyvin, sivulle hyvin.
  • Seuraaminen. Liikkurin käskyttäessä, painaa painaa. En palkannut kun lopussa vasta, vähän väljeni kun tarpeeksi pitkät pätkät seurattiin.
  • Seuraaminen, maahanmeno. Uusi seuraamispätkä, oli jo parempi. Välissä kisamainen kiitos ja heti perään liikkeestä maahanmeno. En ole muistanut tässäkään harjoitella sitä, että pitää mennä koiran taakse palatessa, remo kuitenkin pysyi vaikka pää kääntyi. Ikävä kyllä ei saatu nyhdettyä esiin kokeissa esiintyvää levottomuutta, ääntelyä ja jopa hyppimistä/paitaan napsimista, rauhallinen treenitilanne ei vain ole sama. Remo kuitenkin teki hienosti vaikkei saanut palkkaa.
  • Nouto: tässäkin ollut taukoa, edellisen kerran noudettu leirillä jossa liike jäi hyvään fiilikseen. Ajattelin näyttää sarvikselle että meillä on kapulalle meno hidasta, no eihän se sitten ollut vaan meni reippaasti laukalla ja palasi reippaasti laukalla, istui hyvin eteen ja luovuttaminen ok. Mietittiin ettei se hetsaaminen oikein ole hyvä tapa saada vauhtia, tulee helposti pureskelua, varastamista ym levottomuutta, varsinkin kun kisoissa koira on levottomampi ja korkeammassa vireessä.
  • Metallinouto: tämäkin ihan uusi juttu, annoin suuhun metallikapulan, kalisteli hieman mutta ei sylkenyt. Lisäksi nosti maasta minulle, ei mikään superkiva Remon mielestä mutta kilttinä poikana teki, kun käskettiin :)
  • Tunnari: uutta tämäkin. Tosin jälkikeppejähän olen vahvistanut joten jotain omia kapuloita on tullut tunnistettua. Piilotettiin heinikkoon yksi kapula, ensin lähti haahuamaan (mutta teki kyllä nenällä töitä koko ajan), löysi lopulta oman ja toi. Toisella kerralla ei enää lähtenyt kauas, löysi heti ja toi. Kolmas, henna laittoi hämykapulan sivustalle kauemmas, Remo nosti tämän mutta sylkäisi pois kun löysikin oman, jonka nosti ja toi. viimeisellä yrityksellä ei välittänyt enää hämystä, löysi ja haisteli oman ja toi varmasti. Hyvä Nermokki!
  • Luoksetulo: tämä meni huonoiten, siis avon pysäytyksellä. Jätin lelun taakse niin että koira näki, vaati kaksi käskyä luokse eikä pysähtynyt. Useita uusintoja eri variaatioilla, ei meinannut mennä jakeluun millään vaikka tätä olen kotona tehnyt. Taitaa olla koulutuslogiikassa epäselvyyksiä, koira ei tiedä yhtään mitä haluan. Pysähtyy kyllä jos a)pallo on kädessäni ja annan sillä käsimerkin tai b)suulinen ja käsimerkki yhdessä, eikä tällöinkään heti tai c) ei pysähdy.
  • Ihan loppuun vielä yksi paikallamakuu vesikoiran seurana, tämäkin oikein mallikkaasti.

Tulipahan treenattua! Tietystikään näitä kaikkia liikkeitä ei tehty putkeen vaan Remo kävi välillä vetämässä vähän henkeä. Hirmu kivaa oli!

Keskiviikkona käytiin morjestamassa uutta ystäväämme Hiisiä! Taisi Hiisin omistajaa jännittää tapaaminen eniten ;) Belgit eivät paljon pennusta noteeranneet, menivät vaan omiaan. Molemmat kuitenkin nätisti, kumpikaan ei pärrännyt ja ima antoi haistella perähaiveniaan. Remo väisteli vaan jos tuli liian lähelle. Tunnin verran oltiin ensin vaan, heittelin remolle keppiä veteen ja hiisi ihmetteli meininkiä. Lopulta kun tarpeeksi oli "vaan oltu", niin intoutui vetämään vähän rundia ja kappas, belgienkin mielenkiinto heräsi. Remon mielestä oli hauskaa leikkiä hide and seek, Hiisi meni veneen alle piiloon ja haukkui sieltä, isot koirat ihmetteli vierestä mikseivät mahdu myös.

f0a81af44dfa43b8877c6f70f9a0b32a.jpg

Koska töissäkin muutoksen tuulet puhaltaa (hyvästit OPK), niin tekisi mieli uudistaa Mairan blogiakin. Rytsiskin muutti wordpressille, paljon hienompi ja tyylikkäämpi saitti, ja veikkaampa käytettävyydenkin olevan parempaa. Vai onko näin? Olenka vain käytettävyysnörtti joka kuolaa parempien grafiikkojen perään??

Ps. Huomasin, että blogissa on 7.9.2010 ollut kävijäennätys, 51 eri kävijää tilastojen mukaan. Wau! Olisiko syynä kirjoituksen fb julkaisu, jota en ole jaksanut aiemmin harrastaa...